Osobnosti vyzvali Jána Budaja, aby kandidoval na primátora

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 09:33 • 2 min
Osobnosti vyzvali Jána Budaja, aby kandidoval na primátora

BRATISLAVA - Osobnosti z prostredia občianskych aktivistov, ale aj kultúrneho, spoločenského a politického života vyzývajú Jána Budaja kandidovať na post primátora hlavného mesta Slovenska Bratislavy. Pre TASR to dnes uviedla publicistka Ľuba Lesná, ktorá je pod výzvou sama podpísaná.

slovakia

left justify in out

"Hlavným dôvodom ich výzvy je sklamanie z nedostatočného plnenia volebných sľubov pravicovej väčšiny poslancov v zastupiteľstve, ale aj ľavicového primátora," uvádza Lesná. Kľúčovou úlohou tohto volebného obdobia mala byť podľa nej náprava v nakladaní s majetkom mesta a odstránenie akéhokoľvek korupčného prostredia. Podľa Lesnej malo prísť k zvýšeniu kvality plánovania mesta, do ktorého by mohli hovoriť aj občania. Hoci sa určité pokusy o zmenu urobili, výsledky sú podľa aktérov výzvy nedostatočné.

 

„Zmena, ktorú Bratislavčanom sľubovali hádam všetci, čo kandidovali v komunálnych voľbách po páde Andreja Ďurkovského, nenastala. Dlhoroční poslanci pravice, ovládajúci aj dnes väčšinu mestského parlamentu, nesplnili, čo voličom sľubovali. Opäť sa navzájom zvolili do dozorných rád, opäť obsadzovali všetky dôležité posty nie súťažami, ale straníckymi nomináciami. Na radnici majú opäť žatvu finančné skupiny a developeri z pozadia strán. Ľavica a jej primátor Milan Ftáčnik sa nepostavili proti, ale sa prispôsobili. Preto sa v Bratislave opäť predáva náš mestský majetok pod cenu, opäť sa robia dlhy, manipulujú sa výbery znalcov, a územný plán sa pozmeňuje v prospech developerov, zatiaľ čo mesto chátra. Doplácame na to vo zvýšených daniach, drahšom cestovnom, vyšších miestnych poplatkoch - a najmä tým, že musíme sledovať stagnáciu a úpadok hlavného mesta,“ uvádza sa vo výzve.

 

Členovia iniciatívy podľa Lesnej navrhujú Jána Budaja za kandidáta na primátora Bratislavy nielen pre množstvo jeho konkrétnej práce, ale aj preto, že v ňom vidia záruku, že zvedie boj proti korupčnému prostrediu a neustúpi od požiadavky, aby mesto riadili odborníci a nie stranícki nominanti.

 

"Ak ho dnes vyzývame ku kandidatúre, konáme tak preto, aby sa zmeny k lepšiemu už v Bratislave iba nesľubovali, ale uskutočnili. To je dôvod, prečo získavame podporu pre kandidatúru Jána Budaja na post primátora Bratislavy," tvrdia iniciátori výzvy.

 

Podpísala ju občianska aktivistka a regionálna poslankyňa Elena Pätoprstá, komunálny poslanec Jaromír Šíbl, publicistka Ľuba Lesná, lesoochranár Juraj Lukáč, učiteľ Juraj Smatana, regionálny poslanec Miloš Majko, občianska aktivistka Viera Dubačová, Anna Remiášová, tréner Peter Hochschorner, rímskokatolícky kňaz Anton Srholec a publicista Eugen Gindl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies