Osobnosti šoubiznisu adresovali kongresmanom otvorený list o zbraniach

NETKY.SK • 25 Jún 2016, 07:51 • 2 min
Osobnosti šoubiznisu adresovali kongresmanom otvorený list o zbraniach

NEW YORK - Takmer 200 osobností americkej hudobnej scény, ako aj iných sektorov šoubiznisu vyzvalo v otvorenom liste kongresmanov vo Washingtone, aby sprísnili zbrojnú legislatívu.

slovakia

left justify in out

Medzi takmer 200 signatármi výzvy sú napríklad speváčky Lady Gaga a Katy Perry, ale aj Barbra Streisandová, Cher či Alicia Keysová, šéfdirigent Newyorských filharmonikov Alan Gilbert, raperi Questlove a Talib Kweli, moderátori talkšou Ellen DeGeneresová, James Corden a Conan O'Brien. Iniciatívu podporili aj britskí hudobníci a skladatelia, dvaja žijúci členovia skupiny Beatles - Paul McCartney a Ringo Starr aj niekdajší pilier formácie Police - Sting.

 

Medzi jej signatármi nechýbajú ani Britney Spearsová, Selena Gomezová, Common, Shakira, Christina Aguilerová, Billy Joel alebo Jennifer Lopezová. Všetci podpísaní zhodne požadujú sprísnenie kontrol pri nákupe zbraní a tiež zákaz ich predaja podozrivým z teroristických aktivít.

 

V liste, ktorého text zverejnil aj hudobný magazín Billboard, sa konštatuje, že pre nebezpečných ľudí je priveľmi jednoduché dostať sa k zbraniam. Signatári súčasne pripomínajú značnú mieru násilia v USA a vysoký počet jeho obetí. Vyzývajú preto Kongres USA, aby legislatívu ohľadne zbraní sprísnil.

 

Iba pred niekoľkými dňami však neuspeli v americkom Senáte celkove štyri návrhy na zmenu jestvujúcich zákonov v danej oblasti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies