Osobnosti smútia za spevákom Georgeom Michaelom, Madonna: Nich už ide rok 2016 do ...

NETKY.SK • 26 December 2016, 09:55 • 2 min
Osobnosti smútia za spevákom Georgeom Michaelom, Madonna: Nich už ide rok 2016 do ...

LONDÝN - Vo veku 53 rokov zomrel v nedeľu na zlyhanie srdca britský spevák a skladateľ George Michael.

slovakia

left justify in out

Smrť hudobníka dnes oznámil jeho hovorca: "S veľkým zármutkom potvrdzujeme, že náš milovaný syn, brat a priateľ George skonal pokojne doma v čase Vianoc."

 

Priatelia a kolegovia neveriacky, so smútkom reagovali na správu na Twitteri a ďalších sociálnych sieťach.

 

Spevák Elton John zverejnil na Instagrame spoločnú fotografiu s Michaelom. K snímke napísal: "Som hlboko šokovaný. Stratil som milovaného priateľa - najláskavejšiu, najveľkorysejšiu dušu a brilantného umelca. Súcitím s jeho rodinou, priateľmi a všetkými jeho fanúšikmi."

 

 

 

Madonna zverejnila odkaz: "Zbohom, priateľ môj! Opustil nás ďalší veľký umelec. Nech už ide rok 2016 do..."

 

 

 

Farewell My Friend! 🙏🏻 Another Great Artist leaves us. 💔Can 2016 Fuck Off NOW?

Video uverejnené používateľom Madonna (@madonna),

 

Spevák Bryan Adams na Twitteri napísal: "RIP, George Michael. Nemôžem tomu uveriť. Taký úžasný spevák a milý človek, až príliš mladý na smrť."

 

 

 

Televízna moderátorka Ellen DeGeneres uviedla: "Práve som sa dozvedela o smrti svojho priateľa Georgea Michaela. Bol to úžasný talent. Som veľmi smutná."

 

 

„Mám zlomené srdce zo straty môjho milovaného priateľa Yoga. Ja, jeho milovaní, jeho priatelia, svet hudby, svet všeobecne. Navždy ťa budeme milovať," napísal Michaelov niekdajší kolega z už nefungujúcej skupiny Wham! Andrew Ridgeley. 

 

 

 

„Som absolútne zdevastovaný správou o strate Georgea Michaela. Bol naozaj geniálny talent, je to smutné, smutné, smutné," napísal frontman kapely ABC Martin Fry.

 

„2016 - strata ďalšej talentovanej duše. Všetka naša láska a sympatie smerujú k rodine Georgea Michaela," uviedli členovia formácie Duran Duran. 

 

„George? George Michael? Nie, to nie. Je to viac ako smutné. RIP George Michael," napísal Brian May z kapely Queen. 

 

„Neuveriteľné. RIP George Michael," herec, komik a filmár Ricky Gervais.

 

 

 

„Och, nie. George Michael RIP," hudobník a producent Gary Numan. 

 

„George Michael. Ty si bol viac ako legenda," reagoval člen skupiny Wolf Alice Theo Ellis. 

 

„Môj Bože. George Michael nie! Nie, nie, nie, nie, nie! Tento rok sme stratili veľa krásnych osobností. RIP. Budeš nám neuveriteľne chýbať," speváčka LeAnn Rimes. 

 

„Je tomuto roku koniec? Veľmi veľa ľudí zomiera. Odpočívaj v pokoji, George Michael," herec William Shatner. 

 

„Miloval som Georgea Michaela tak dlho, ako si len dokážem pamätať. Bol veľkou inšpiráciou. Vždy bol nadčasový,“ herec a moderátor James Corden. 

 

 

 

„Odpočívaj so žiariacimi hviezdami, George Michael. Našiel si svoju slobodu, svoju vieru. Boli to tvoje posledné Vianoce a budeš nám chýbať," herec George Takei odkazujúc na spevákove piesne Freedom, Faith a Last Christmas. 

 

„No tak, 2016. Toto už je fraška. RIP George Michael," herečka a speváčka Audra McDonald.

 

„Sme smutné zo správ o smrti Georgea Michaela. Bol veľkou inšpiráciou," sesterské hudobné duo Tegan and Sara. 

 

„Môj Bože. Odpočívaj v raji George Michael - ikona, spojenec, legenda," komička a herečka Margaret Cho. 

 

George Michael, vlastným menom Georgios Kyriacos Panagiotou, sa narodil 25. júna 1963 v Londýne. V roku 1981 založil spolu s Andrewom Ridgeleyem popové duo Wham!, ktoré sa preslávilo predovšetkým piesňami Last Christmas alebo Wake Me Up Before You Go-Go. V roku 1987 sa Michael vydal na sólovú dráhu, pričom na konte má štúdiovky Faith (1987), Listen Without Prejudice Vol. 1 (1990), Older (1996), Songs From The Last Century (1999), Patience (2004) či živák Symphonica (2014). Celosvetovo predal viac ako 100 miliónov kópií albumov. Medzi jeho najúspešnejšie single patria aj skladby ako napríklad Careless Whisper, A Different Corner, I Want Your Sex, One More Try, Don't Let the Sun Go Down on Me (feat. Elton John), Somebody to Love (feat. Queen), Jesus to a Child alebo Fastlove. Magazín Billboard ho zaradil na 40. miesto rebríčka 100 najúspešnejších interpretov všetkých čias. Počas kariéry získal napríklad dve Grammy, tri BRIT Awards, štyri Ivor Novello Awards či tri American Music Awards.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies