Osobnosti Krištáľového krídla dosiahli v živote veľmi veľa

NETKY.SK • 16 Január 2012, 09:11 • 2 min
Osobnosti Krištáľového krídla dosiahli v živote veľmi veľa

Osobnosti Krištáľového krídla dosiahli v živote veľmi veľa - Kultúra Slovensko pozná po včerajšku dvanástku laureátov ocenenia Krištáľové krídlo v jubilejnom 15. ročníku.

slovakia

left justify in out

img

Slovensko pozná po včerajšku dvanástku laureátov ocenenia Krištáľové krídlo v jubilejnom 15. ročníku. Sú nimi Andrej Kiska, Vladimír Krčméry, Marián Vajda, Miloš Luknár, Milan Ľach, Blanka Juhaňáková, Peter Bouda, Ivan Masár, František Simančík, Ferdinand Chrenka, Zuzana Kronerová, dvanástym je Ivan Koza s mimoriadnym ocenením za celoživotné dielo.
      Úsmevom prekrývala únavu z viacdňovej intenzívnej prípravy slávnostného galavečera autorka a producentka Mária Vaškovičová. „Bolo to veľmi náročné celé pripraviť a tento rok sme si latku postavili veľmi vysoko, lebo sme pozvali všetky ocenené osobnosti, nominantov aj členov poroty z predchádzajúcich ročníkov. Som šťastná, opäť som videla šťastných ľudí, ktorí s veľkou noblesou prijali túto cenu. Boli to všetko osobnosti, ktoré dosiahli v živote veľmi veľa. Páči sa mi, že prídu, vystúpia na pódium, s úctou si cenu preberajú a dokonca sú aj vtipní. To je krásne,“ povedala autorka projektu pre TASR.
      Toto významné ocenenie si v nedeľu večer (15.1.) zapísalo už 15. pokračovanie. „Hlavný dôvod, prečo som sa rozhodla Krištáľové krídlo organizovať, bol ten, že sa mi po revolúcii nepáčilo a neoslovil ma šoubiznis tým, že sa oslavovala len ženská krása, missky či osobnosti televíznych obrazoviek. Stále som mala pocit, že toto by nemalo stačiť na Slovensku pre oslavu a uznávanie. Hľadala som niečo, ako je Krištáľové krídlo, aby sme uznávali aj ľudské hodnoty, veľkosť ľudského ducha, ktorý nepodlieha inflácii ani móde. O to sme sa snažili krok za krokom od prvého ročníka, aby sme verejnosti predstavili osobnosti, ktoré vykonávajú nadpriemerne svoju prácu, obetujú pre ňu veľa času a vynakladajú veľké úsilie. Sú to naše špičky, ktoré sú nielen doma, ale aj v zahraničí veľmi uznávané,“ dodala Vaškovičová.
      Dvanástku ocenených vyberala veľká porota z 27 nominovaných osobností, jej predsedom bol Gabriel Csollár, predseda Coop Jednota Slovensko. „Tento ročník bol výnimočný, pretože 15 rokov znamená už skoro dospelosť a 15 rokov sme vydržali hľadať práve tých ľudí na Slovensku, ktorí si to zaslúžia. Predpokladám, že ďalších 15 rokov bude už jednoduchších, lebo to už vieme robiť,“ uviedol s jemnou dávkou humoru pre TASR predseda poroty a dodal: „Na Slovensku je veľmi veľa ľudí, ktorí by si toto ocenenie zaslúžili. Výhodou je aj to, že prichádzajú noví a tie odborné poroty majú čo robiť, aby vybrali tých najlepších z najlepších. Niektorí ocenení sú prekvapení, že sme ich vypátrali a navrhli na toto ocenenie. To je úloha poroty.“

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies