Osobnosti českej kultúrnej scény podpísali výzvu, aby Zeman zrušil pozvanie Janukovyča

NETKY.SK • 4 Február 2014, 06:48 • 2 min
Osobnosti českej kultúrnej scény podpísali výzvu, aby Zeman zrušil pozvanie Janukovyča

PRAHA - Viacero osobností českej kultúrnej scény figuruje medzi stovkami signatárov výzvy prezidentovi ČR Milošovi Zemanovi, aby zrušil pozvanie na návštevu pre najvyššieho ukrajinského predstaviteľa Viktora Janukovyča, ktorá by sa mala uskutočniť v októbri tohto roku. Informovali o tom české elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

Apel, ktorý sa objavil na demonštráciách na podporu ukrajinskej opozície, zverejnili iniciátori aj na webe. Medzi signatármi výzvy sú napríklad pesničkár Jaroslav Hutka, skladateľ a spevák Dan Bárta, člen skupiny Tata Bojs Milan Cais, ako aj filmoví režiséri Jiří Menzel, Václav Marhoul a renomovaná dokumentaristka Helena Třeštíková.

Pod výzvu sa podpísali aj hajtman Libereckého kraja Martin Půta, starostka Prahy 2 Jana Černochová či svetový šampión vo vodnom slalome Vavřinec Hradílek. Pražský hrad reagoval prostredníctvom hovorcu prezidenta ČR Jiřího Ovčáčka slovami, že Miloš Zeman "uprednostňuje dialóg, ktorý znamená dialóg so všetkými stranami".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona