Osobné vlaky už premávajú v Štúrove bez obmedzení

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 11:47 • 2 min
Osobné vlaky už premávajú v Štúrove bez obmedzení

BRATISLAVA - Osobná železničná doprava už premáva v smeroch Štúrovo - Levice a Štúrovo - Szob (Maďarsko) podľa grafikonu. Železniciam Slovenskej republiky (ŽSR) sa v piatok (6.3.) podarilo úplne odstrániť následky vykoľajenia vlaku z 1. marca. Informovala o tom hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

slovakia

left justify in out

Práce podľa nej ukončili o 20.25 hodine. Príčiny vykoľajenia hovorkyňa po týždni nespresnila. Naďalej sú predmetom vyšetrovania, informovala. Vlak, ktorý sa minulú nedeľu dopoludnia vykoľajil, patril Prvej slovenskej železničnej, a.s., a prevážal kukuricu. K vykoľajeniu došlo pri vjazde do železničnej stanice Štúrovo, v úseku, kde je maximálna povolená rýchlosť vlaku 40 kilometrov za hodinu.

 

Z celkových 22 vozňov päť skončilo mimo koľaji. Jeden sa prevrátil na strechu, tri boli na boku a jeden vozeň zostal vykoľajený, opísala Pavliková. Na mieste zasahovali dva koľajové žeriavy, ako aj špeciálny vlak, ktorý pomáhal pri prekladaní kukurice.

 

Nehoda, pri ktorej nikto neutrpel zranenia, výrazne obmedzila železničnú doprava v danom úseku. Na trati Štúrovo - Levice, v úseku Štúrovo – Čata, bola celý týždeň pre cestujúcich zabezpečená náhradná autobusová doprava. Medzinárodné vlaky do a z Maďarska jazdili do utorka 3. marca odklonom cez Komárno, pokým sa neodstránili prevrátené vozne a nesprejazdnila prvá traťová koľaj.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies