Osobné veci Whitney Houston vydražili za vyše 500-tisíc dolárov

NETKY.SK • 25 Jún 2016, 16:51 • 2 min
Osobné veci Whitney Houston vydražili za vyše 500-tisíc dolárov

USA - Osobné veci zosnulej americkej speváčky Whitney Houston vydražili v aukcii spoločnosti Heritage Auctions za viac ako 500-tisíc dolárov (v prepočte takmer 452-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

Za najvyššiu sumu na dražbe, ktorá sa konala v piatok, predali pár športových topánok Nike Air Jordan, ktoré interpretka dostala v 90. rokoch minulého storočia od basketbalistu Michaela Jordana. Nový majiteľ zaň zaplatil 20-tisíc dolárov (v prepočte približne 18-tisíc eur). Okrem toho predali aj jej cenu Billboard z roku 1993 za skladbu I Will Always Love You, cestovný pas, zlaté platne či kostýmy z vystúpení. Medzi nimi bol aj kožušinový kabát od Dolce & Gabbana, ktorý si záujemca kúpil za 16 250 dolárov (v prepočte 14 864 eur).


Pamätné predmety darovali do aukcie zástupcovia hudobníčkinej pozostalosti, ktorí chceli predať aj jej cenu Emmy z roku 1986. Predaju však zabránilo rozhodnutie federálneho súdu v Kalifornii, ktorý vo štvrtok vyhovel žiadosti americkej Akadémie televíznych umení a vied. Tá podala na pozostalých Houston žalobu, v ktorej tvrdila, že je trofej len pôžička umelcom a možným predajom by sa znehodnotila. Soška, ktorú interpretka získala za vystúpenie počas odovzdávania Grammy, mala v spomínanej dražbe aukčného domu Heritage Auctions cenu 10-tisíc dolárov. Spoločnosť ju vrátila interpretkinej rodine. Sudca Percy Anderson vydal dočasný súdny zákaz predaja ocenenia, pričom o jeho možno predĺžení sa bude pojednávať 7. júla.


Whitney Elizabeth Houston, ktorá si fanúšikov získala hitmi ako I Will Always Love You, Greatest Love Of All, Saving All My Love For You či I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me), našli 11. februára 2012 bez známok života vo vani hotelovej izby v Beverly Hills. Oficiálnou príčinou úmrtia hviezdy filmov Osobný strážca (1992) či Kazateľova žena (1996) bolo utopenie. Cudzie zavinenie vyšetrovatelia vylúčili. Štyridsaťosemročná Houston mala v čase úmrtia v tele aj kokaín, marihuanu a rôzne lieky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies