Osobné predmety Nicolae Ceaušesca vydražili za 50-tisíc

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 14:14 • 2 min
Osobné predmety Nicolae Ceaušesca vydražili za 50-tisíc

BUKUREŠŤ - Za 50.000 eur sa predali v stredu na dražbe v hoteli Athenee Palace Hilton v Bukurešti osobné predmety bývalého rumunského diktátora Nicolae Ceaušesca. Aukcie sa zúčastnili desiatky záujemcov, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa aukčnej spoločnosti Artmark sa zo 116 predmetov vydražilo 78 položiek. V ponuke boli luxusné predmety i memorabílie historickej hodnoty. Záujemcovia sa do dražby zapojili aj telefonicky a on-line.

 

Zberateľským magnetom bol okrem iného Ceaušescov členský preukaz Komunistickej strany Rumunska (KSR), ktorý dostal v roku 1954, keď sa KSR nazývala Rumunská strana pracujúcich. Preukaz sa vydražil za 2000 eur.

 

Nicolae Ceaušescu stál na čele jedného z najrepresívnejších režimov vo východnej Európe, komentuje AP. Napriek tomu stále fascinuje niektorých ľudí, a to aj 25 rokov po tom, ako ho počas revolúcie v roku 1989 spolu s manželkou Elenou popravili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies