Osobitný vyslanec OSN pre globálne vzdelávanie žiada dvojnásobok financií

NETKY.SK • 14 December 2017, 07:26 • 2 min
Osobitný vyslanec OSN pre globálne vzdelávanie žiada dvojnásobok financií

NEW YORK - Osobitný vyslanec OSN pre globálne vzdelávanie žiada zdvojnásobenie finančných prostriedkov na vzdelávanie mladých ľudí, ktorí sú utečencami alebo sa nachádzajú v núdzových situáciách.

slovakia

left justify in out

Gordon Brown na stredajšej tlačovej konferencii konštatoval, že počet detí v krajinách, kde je humanitárna kríza, sa momentálne odhaduje na 70 miliónov a očakáva sa, že ich počet sa v roku 2018 ešte zvýši.

 

Podľa Browna približne 30 miliónov z týchto 70 miliónov detí zažilo násilie alebo zneužívanie a v krajinách postihnutých konfliktom pravdepodobne len polovica z detí dokončí prvé ročníky strednej školy.

 

Brown poznamenal, že v roku 2017 išlo na vzdelávanie viac finančných prostriedkov ako kedykoľvek predtým - viac ako 700 miliónov dolárov bolo vyčlenených pre utečencov a deti v núdzových situáciách. Aby však tieto deti mohli chodiť do školy, je potrebné vyčleniť približne 1,4 miliardy dolárov, dodal Brown.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies