Osobitný summit k ekonomike bude 7. októbra v Ríme

NETKY.SK • 31 August 2014, 08:33 • 2 min
Osobitný summit k ekonomike bude 7. októbra v Ríme

BRUSEL - Účastníci mimoriadneho summitu Európskej únie sa v sobotu v Bruseli dohodli, že sa 7. októbra zídu na stretnutí venovanom ekonomike. Vyplýva to z návrhu uznesenia, o ktorom informovali agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

Nemecký minister hospodárstva Sigmar Gabriel v sobotu večer povedal, že Taliansko pozve v októbri lídrov EÚ do Ríma na summit zameraný na rastovú politiku.
      

"V uplynulých týždňoch ekonomické údaje potvrdili, že oživenie, osobitne v eurozóne, je slabé, inflácia mimoriadne nízka a nezamestnanosť neprijateľne vysoká," citovala z návrhu uznesenia agentúra DPA. Potvrdila termín 7. októbra s tým, že summit sa zameria na "zamestnanosť, najmä mladých ľudí a investície".
      

Taliansky premiér Matteo Renzi v piatok povedal, že dnes navrhne stretnutie, ktoré by sa zaoberalo "skutočne znepokojivou" ekonomickou situáciou v EÚ, hospodárskym rastom, nepolapiteľnými pracovnými príležitosťami a obavami z novej krízy eurozóny.
      

Nemecko, vedúca ekonomická mocnosť, naznačilo tento týždeň zmiernenie svojej opozície voči výzvam Talianska a Francúzska, aby EÚ uvoľnila reštrikcie a umožnila stimulovať rast vládnymi výdavkami.
      

Francúzsky prezident Francois Hollande vyhlásil, že krajiny EÚ musia investovať, aby podporili rast ekonomiky. A využiť "všetku flexibilitu" zmlúv, ktoré zriadili eurozónu a modifikovať snahy o obmedzenie verejných deficitov tak, aby podporili hospodársky rast, dodala agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona