OSN zverejnilo celkový počet evidovaných migrantov, toto číslo však neustále narastá!

NETKY.SK • 18 September 2019, 11:42 • 2 min
OSN zverejnilo celkový počet evidovaných migrantov, toto číslo však neustále narastá!

NEW YORK - Na summite OSN boli uvedené údaje o celkovom počte migrantov, ktorí sa momentálne na svete nachádzajú a sú aj ako migranti evidovaní. Počet viacerých prítomných zarazil. Organizácia len informovala, že pri tejto štatistike sa potvrdzuje narastajúci trend.

slovakia

left justify in out

Nárast o 51 miliónov od roku 2010 znamená, že počet migrantov rastie rýchlejšie než celosvetová populácia. Vyplýva to zo záverov, ktoré vo svojej výročnej správe zverejnil Odbor pre ekonomické a sociálne záležitosti OSN (UN DESA).

 

img

 

"Tieto údaje sú rozhodujúce pre pochopenie dôležitej úlohy migrantov a migrácie pri rozvoji krajín pôvodu, ako aj cieľových krajín," uvádza sa v tlačovom vyhlásení šéfa DESA Liou Čen-mina. Migranti v roku 2019 tvorili podľa správy o medzinárodných migrantoch 3,5 % svetovej populácie. V roku 2000 to bolo 2,8 %.

 

img

 

Nútené presídľovanie cez medzinárodné hranice sa zvyšuje. Počet utečencov a žiadateľov o azyl v období medzi rokmi 2010 až 2017 zvýšil o približne o 13 miliónov. Najviac medzinárodných migrantov, 82 miliónov, sa pritom nachádza v Európe. Druhým najväčším hostiteľom je Severná Amerika.

 

img

 

Z porovnania počtu zahraničných migrantov žijúcich v jednotlivých krajinách vyplýva, že v Spojených štátoch sa ich nachádza takmer 20 %, teda 51 miliónov. Druhý a tretí najväčší podiel migrantov zo zahraničia majú na svojom území Saudská Arábia a Nemecko. Pokiaľ ide o krajinu pôvodu, odkiaľ migranti pochádzajú, v zahraničí žije približne 18 miliónov ľudí narodených v Indii. Druhé najväčšie zastúpenie migrantov vo svete majú Mexičania, nasledujú Číňania a Rusi.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies