OSN zverejnila databázu konfliktov, ktoré ohrozujú civilné lety

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 08:35 • 2 min
OSN zverejnila databázu konfliktov, ktoré ohrozujú civilné lety

NEW YORK - Medzinárodná organizácia pre civilné letectvo (ICAO) fungujúca pri OSN zverejnila databázu s aktualizovanými informáciami o ozbrojených konfliktoch, ktoré môžu ohroziť civilné lety. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu OSN.

slovakia

left justify in out

OSN sa rozhodla pre tento krok aj vzhľadom na tragické zostrelenie dopravného lietadla aerolínií Malaysia Airlines nad Ukrajinou, ku ktorému došlo vlani 17. júla. "Táto centralizovaná databáza je určená na posilnenie existujúceho globálneho rámca, pričom každý štát je zodpovedný za posúdenie rizík pre civilné letectvo v jeho vzdušnom priestore, ako aj za okamžité poskytnutie týchto informácií iným štátom a leteckým spoločnostiam," uviedol predseda rady ICAO.

 

Príslušná internetová stránka je dostupná pre širokú verejnosť aj pre letecké spoločnosti, avšak s návrhom na jej doplnenie môžu prísť len oprávnení štátni predstavitelia. Na servere budú zverejňovať aj štát, ktorý do databázy informáciu poskytol.

 

Pri zostrelení Boeingu 777 nad Ukrajinou zahynulo vlani v júli všetkých 298 pasažierov vrátane posádky. Vláda USA sa domnieva, že za zneškodnením dopravného lietadla raketami zem-vzduch stáli proruskí separatisti operujúci na východnej Ukrajine, uviedla nemecká DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona