OSN zozbierala polovicu pomoci na pomoc obetiam záplav

NETKY.SK • 18 August 2010, 13:36 • 2 min
OSN zozbierala polovicu pomoci na pomoc obetiam záplav

OSN zozbierala polovicu pomoci na pomoc obetiam záplav

slovakia

left justify in out

Organizácii Spojených národov sa podarilo zabezpečiť takmer polovicu zo 460 miliónov dolárov (359 miliónov eur) potrebných na urgentnú pomoc obetiam povodní v Pakistane. Tamojšie ministerstvo vnútra dnes ubezpečilo, že medzinárodná pomoc neskončí v rukách Talibanu.
      "Situácia vo financovaní sa zlepšila. Darcovia si začínajú uvedomovať rozsah katastrofy. Stále však čelíme absolútne obrovským výzvam a záplavy ešte neskončili," oznámil dnes hovorca OSN Maurizio Giuliano.
      Zhruba 54,5 percenta potrebných zdrojov sa podarilo zhromaždiť vďaka intenzívnemu lobingu OSN a dôrazným varovaniam, že Pakistan čelí rýchlo sa zhoršujúcej humanitárnej katastrofe. Pred niekoľkými dňami bola dostupná len asi štvrtina z požadovaných prostriedkov.
      Napriek zlepšeniu v zhromažďovaní fondov sa dodávky potravín a pitnej vody dostali len k asi 700.000 zo šiestich miliónov Pakistancov, ktorí sa následkom povodní nachádzajú v bezprostrednej núdzi.
      O život prišlo okolo 1600 ľudí a dva milióny zostali bez strechy nad hlavou. Voda zaplavila územie porovnateľné so súhrnnou rozlohou Rakúska, Švajčiarska a Belgicka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies