OSN znižuje potravinové prídely hladujúcim

NETKY.SK • 14 Október 2014, 18:57 • 2 min
OSN znižuje potravinové prídely hladujúcim

KÁBUL - Svetový potravinový program (WFP) patriaci do štruktúr OSN v utorok informoval o znížení prídelu potravín pre až milión obyvateľov Afganistanu, ktorí trpia hladom.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je chýbajúcich asi 30 miliónov dolárov (23 miliónov eur) v rámci rozpočtu organizácie, informoval šéf WFP Claude Jibidar. "Museli sme znížiť prídely pre ľudí, ktorým pomáhame, aby sme si mohli kúpiť čas a nezastaviť pomoc úplne," uviedol.

 

WFP rozdávalo Afgancom potraviny s nutričnou hodnotou 2100 kalórií, teraz si však hladujúci budú musieť vystačiť s 1500-kalorickým jedlom na deň. S blížiacim sa odchodom zahraničných vojsk s krajiny naplánovanom na koniec tohto roka začína mať čoraz viac humanitárnych organizácií problémy s financovaním. WFP pritom dodáva potraviny celkovo až 3,7 milióna ľuďom, teda asi desatine populácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona