OSN zasiahne proti rebelom zo Spojených demokratických síl

NETKY.SK • 19 December 2017, 17:55 • 2 min
OSN zasiahne proti rebelom zo Spojených demokratických síl

BENI - Organizácia Spojených národov (OSN) bude prenasledovať rebelov zo skupiny Spojené demokratické sily (ADF), ktorí tento mesiac na východe Konga zabili počas útoku 15 tanzánijských členov mierovej misie a najmenej piatich konžských vojakov.

slovakia

left justify in out

Veliteľ mierovej misie OSN Jean-Pierre Lacroix vyhlásil, že OSN komunikovala s konžskou vládou a budú požadovať spravodlivosť. Do oblasti Semuliki vyšle nových vojakov a tiež zbrane, aby tak "zneutralizovali nepriateľské skupiny".

Spomínaný útok sa stal 7. decembra. Ako píše agentúra AP, prípad si vyžiadal najviac mŕtvych členov mierovej misie OSN počas jedného útoku za posledných 25 rokov.

Uganda a Kongo už vytvorili spoločnú vojenskú operáciu proti militantom z ADF. Organizácia Human Rights Watch uviedla, že rebeli zabili na východe Konga od októbra 2014 viac ako tisíc ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona