OSN vyzvala Spojené štáty, aby skončili s rozdeľovaním rodín migrantov

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 14:51 • 2 min
OSN vyzvala Spojené štáty, aby skončili s rozdeľovaním rodín migrantov

ŽENEVA - Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) vyzval na "okamžité zastavenie" migračnej politiky Spojených štátov, na základe ktorej sú deti migrantov prichádzajúcich z Mexika oddeľované od rodičov. S odvolaním sa na hovorkyňu OHCHR Ravinu Šamdasaniovú o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Šamdasaniová v utorok uviedla, že takéto rozdeľovanie rodín predstavuje "svojvoľné a nezákonné" zasahovanie do ich života a "vážne porušovanie" práv detí. Skritizovala tak migračnú politiku "nulovej tolerancie", presadzovanú americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

 

"Deti by nikdy nemali byť zadržiavané pre ich migračný štatút alebo migračný štatút ich rodičov," uvádza sa vo vyhlásení OHCHR. Trump ešte v januári predstavil štyri piliere migračnej politiky jeho vlády, medzi ktorými je aj zámer skoncovať s imigráciou širokého príbuzenstva v záujme sceľovania rodín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies