OSN vyzvala Jordánsko, aby prijalo 12.000 zablokovaných sýrskych utečencov

NETKY.SK • 8 December 2015, 13:12 • 2 min
OSN vyzvala Jordánsko, aby prijalo 12.000 zablokovaných sýrskych utečencov

ŽENEVA - Organizácia Spojených národov dnes vyjadrila obavy nad osudom 12.000 sýrskych utečencov, ktorí za zhoršujúcich sa humanitárnych podmienok uviazli na sýrsko-jordánskych hraniciach.

slovakia

left justify in out

"Životy týchto utečencov budú v nadchádzajúcich mesiacoch ohrozené," vyhlásila v Ženeve hovorkyňa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) Melissa Flemingová, informovala agentúra Reuters. "Preto UNHCR dnes vyzvala vládu Jordánska, aby umožnila vstup utečencov uviaznutých na hraniciach do krajiny." Hovorkyňa sa vyjadrila aj k predvolebnej kampani v USA. Povedala, že ubližuje dôležitému vládnemu programu presídlenia sýrskych a iných utečencov pred vojnou a prenasledovaním.

 

Dostala otázku, čo hovorí na pondelňajšiu výzvu republikánskeho kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa, aby USA zabránili všetkým moslimom vo vstupe na svoje územie. Pripomenula, že proti programu presídliť utečencov sa vyslovili aj desiatky guvernérov v USA. "Obávame sa, že táto rétorika používaná v predvolebnej kampani ohrozuje mimoriadne dôležitý program presídlenia, ktorý je určený najohrozenejším ľuďom - obetiam vojen, ktoré svet nedokáže zastaviť," povedala Flemingová na brífingu v Ženeve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies