OSN varovala pred obrovským hladomorom, ak nebude zrušená blokáda Jemenu

NETKY.SK • 9 November 2017, 06:27 • 2 min
OSN varovala pred obrovským hladomorom, ak nebude zrušená blokáda Jemenu

NEW YORK - Šéf Úradu OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA) Mark Lowcock v stredu varoval, že ak vojenská koalícia pod vedením Saudskej Arábie nezruší blokádu Jemenu, obyvatelia tejto vojnou trpiacej krajiny budú čeliť "najväčšiemu hladomoru, aký svet nezažil mnoho desaťročí, pričom obetí budú milióny".

slovakia

left justify in out

Lowcock povedal novinárom po informovaní Bezpečnostnej rady OSN v New Yorku, že treba okamžite obnoviť lety OSN a jej partnerských organizácií do jemenských miest Aden a Saná, ako aj sprístupniť všetky jemenské prístavy, aby bolo možné dopraviť dodávky potravín, paliva a liekov.

 

Koalícia vedená Saudskou Arábiou sprísnila blokádu Jemenu tento týždeň po tom, čo neďaleko saudskoarabskej metropoly Rijád zničili balistickú strelu vypálenú z Jemenu povstaleckými húsíami.

 

Podľa tvrdenia OSN humanitárne organizácie neboli vopred upozornené na to, že Saudská Arábia sa rozhodla zatvoriť všetky prístavy a letiská v Jemene.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona