OSN v New Yorku: Prezident Andrej Kiska sa v prejave zameria na Ukrajinu a úlohu OSN v konfliktoch

NETKY.SK • 23 September 2014, 14:30 • 2 min
OSN v New Yorku: Prezident Andrej Kiska sa v prejave zameria na Ukrajinu a úlohu OSN v konfliktoch

KEFLAVÍK - Situácia na Ukrajine a úloha, ktorú by mala zohrávať Organizácia spojených národov v prípade konfliktov a ich riešení.

slovakia

left justify in out

To budú hlavné témy prejavu prezidenta SR Andreja Kisku na tohtoročnom Valnom zhromaždení OSN, ktorý ho čaká vo štvrtok (25.9.) v New Yorku. Avizoval to počas letu do Spojených štátov amerických, kde dnes večer začína svoju zatiaľ najdlhšiu zahraničnú pracovnú cestu.
     

Okrem účasti na Valnom zhromaždení absolvuje v New Yorku aj viacero bilaterálnych stretnutí s prezidentmi Chorvátska, Srbska, Albánska či Macedónska. Na nich budú diskutovať predovšetkým o situácii na Balkáne. "Ešte v rámci pobytu v New Yorku, keďže naša krajina predsedá V4, chceme v spolupráci so spoločnosťou Google predstaviť náš región ako miesto, kde sú fantastické podmienky pre rozvoj inovačných technológií, do ktorého sa oplatí investovať ," priblížil ďalší program Kiska. Na východnom pobreží USA sa ešte stretne s krajanmi a okrem New Yorku navštívi aj Boston.
     

V druhej polovici svojho pobytu v Spojených štátoch sa presunie na západné pobrežie. V spolupráci s miestnym zastúpením slovenskej softvérovej firmy Eset tu napríklad otvorí slovensko-americký inkubátor na podporu start-upov. S predstaviteľmi technologických firiem sa stretne aj v Silicon Valley pri San Franciscu. "Je mojou úlohou ako prezidenta podpora podnikateľského prostredia a inovácií na Slovensku, podpora digitálnej ekonomiky. Celý pobyt na západnom pobreží budeme sústreďovať na túto oblasť," avizoval.
     

Hlava štátu odcestovala do USA dnes ráno, späť do vlasti sa vráti 2. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies