OSN upozorňuje Sýriu, že v Jarmúku sa musia prestať používať výbušné zbrane

NETKY.SK • 3 Máj 2015, 10:25 • 2 min
OSN upozorňuje Sýriu, že v Jarmúku sa musia prestať používať výbušné zbrane

NEW YORK - Organizácia Spojených národov upozornila v noci nadnes sýrsku vládu, že používanie výbušných zbraní v obliehanom palestínskom utečeneckom tábore Jarmúk i v iných obývaných oblastiach musí prestať.

slovakia

left justify in out

Vyhlásenie OSN reaguje na správy, že tento tábor neďaleko Damasku, obývaný tisíckami ľudí, sa stal cieľom nočného útoku. Generálny tajomník svetovej organizácie Pan Ki-mun odsúdil delostrelecké ostreľovanie a letecké bombardovanie Jarmúku.

 

OSN hovorí, že tábor je obliehaný znútra i zvonka - vnútri ozbrojenými skupinami a vonku jednotkami sýrskej armády.

 

Z tábora utiekli nedávno tisícky ľudí, keď doň 1. apríla vstúpili islamistické bojové oddiely. OSN uvádza, že nevie presne, koľko v Jarmúku zostalo ešte ľudí, avšak vyzýva, aby ľuďom, ktorí chcú odtiaľ odísť, bol odchod umožnený.

Utečenecký tábor Jarmúk bol pred začiatkom sýrskeho konfliktu v roku 2011 domovom pre približne 160.000 Palestínčanov, ktorí tam ušli pred vojnou pri zakladaní štátu Izrael v roku 1948, a tiež pre ich potomkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies