OSN upozornila na trápenie migrantov vystavených chladnému počasiu

NETKY.SK • 13 Január 2017, 13:19 • 2 min
OSN upozornila na trápenie migrantov vystavených chladnému počasiu

ŽENEVA - Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) dnes vo svojom vyhlásení upozornil na utečencov a migrantov, ktorí sú ohrození vlnou mimoriadne chladného počasia, aké v posledných dňoch zavládlo v časti Európy.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa UNHCR Cécile Pouillyová dnes na brífingu v Ženeve informovala, že doteraz registrujú medzi migrantmi najmenej päť úmrtí zapríčinených chladným počasím. Upozornila, že chladu je vystavených aj vyše tisíc utečencov žijúcich v stanoch alebo málo vykurovaných ubytovacích zariadeniach v Grécku.

 

"Ide o záchranu ľudských životov, nie o papierovačky alebo byrokratické dodržiavanie dohôd," zdôraznila na rovnakej tlačovej konferencii hovorkyňa Detského fondu OSN (UNICEF) Sarah Croweová. Dodala, že situácia je momentálne najhoršia v Grécku.

 

Podľa agentúr OSN je teraz nutné zvýšiť pomoc utečencom v Grécku a Srbsku. Vyzvali, aby sa k úsiliu OSN pridali aj štáty Európy. UNHCR apeloval predovšetkým na grécke úrady, aby urýchlili transfer utečencov z ostrovov v Egejskom mori do pevninskej časti Grécka.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona