OSN si lepšie posvieti na financovanie terorizmu

NETKY.SK • 29 Marec 2019, 08:46 • 2 min
OSN si lepšie posvieti na financovanie terorizmu

NEW YORK - Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov bude posilňovať snahu o zastavenie financovania terorizmu.

slovakia

left justify in out

Spôsobov, ako jednotlivé teroristické organizácie získavajú financie na svoje fungovanie je mnoho. Dohodnutá rezolúcia si však teraz posvieti na staršie, ale aj nové metódy s účelom ich eliminácie.

 

Rezolúciu predložilo Francúzsko, pričom apeluje na všetky krajiny, aby dohliadli na to, že ich legislatíva bude dostatočne silná na trestné stíhanie i potrestanie osôb, ktoré, či už priamo alebo nepriamo, finančne podporujú akékoľvek teroristické hnutia.

 

img

 

Podľa šéfa úradu OSN pre boj s terorizmom Vladimira Voronkova, bola rezolúcia prijatá v rozhodujúcom čase. Vyjadril sa tak prostredníctvom videa z Ríma.

 

"Nedávne útoky po celom svete ukazujú, že k teroristickým skupinám sa naďalej dostávajú finančné prostriedky z nelegálnych i legálnych tokov," povedal ruský diplomat. "Spoločné úsilie o zdvojnásobenie celosvetovej pozornosti na zastavenie financovania terorizmu je preto dôležitou témou," doplnil.

 

Bezpečnostná rada, samozrejme, riešila otázku terorizmu už vo viacerých svojich rezolúciách, a to najmä po 11. septembri 2001, avšak tento dokument je prvý, ktorý sa zaoberá konkrétne problematikou jeho financovania, pričom skúma aj najnovšie metódy, ktoré na neho extrémistické skupiny využívajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies