OSN schválila vôbec prvú rezolúciu o vplyve ozbrojeného konfliktu na mládež

NETKY.SK • 10 December 2015, 07:11 • 2 min
OSN schválila vôbec prvú rezolúciu o vplyve ozbrojeného konfliktu na mládež

NEW YORK - Bezpečnostná rada OSN v stredu jednomyseľne schválila svoju prvú rezolúciu, úplne zameranú na dopad ozbrojeného konfliktu na mladých ľudí. V dokumente sa spomína aj nárast radikalizácie a násilného extrémizmu medzi mládežou. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Rezolúcia, presadzovaná Jordánskom, vyzýva 193 členských štátov OSN, aby zapájali väčšie počty mladých ľudí vo veku 18 až 29 rokov do riešenia konfliktov aj do procesu ich predchádzania. Mladých ľudí by mali členské štáty viac zapájať takisto do úsilia zameraného proti násilnému extrémizmu, lebo ten "môže viesť k terorizmu", uvádza sa v rezolúcii.


Rada vyjadrila v dokumente znepokojenie nad tým, že "teroristi a ich podporovatelia" čoraz viac využívajú internet a ďalšie nové informačné technológie na verbovanie nových bojovníkov a na podnecovanie mládeže, "aby páchala teroristické činy". Internet a nové technológie sa vo zvýšenej miere používajú tiež na plánovanie a financovanie činnosti extrémistických skupín, dodala rada v rezolúcii.


Rada vyzvala na celosvetovú spoluprácu, ktorej cieľom bude "brániť teroristom vo využívaní týchto technológií".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies