OSN potrebuje takmer osem miliárd dolárov na humanitárne operácie v Sýrii

NETKY.SK • 13 Január 2016, 12:53 • 2 min
OSN potrebuje takmer osem miliárd dolárov na humanitárne operácie v Sýrii

NEW YORK - Humanitárne a rozvojové agentúry OSN požiadali medzinárodné spoločenstvo o 7,73 miliardy dolárov (asi 7,1 miliárd eur) na pokrytie financovania operácii v Sýrii a v okolitom regióne v roku 2016. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Približne 4,5 miliardy dolárov z požadovanej sumy je podľa OSN potrebných na pomoc pre 4,7 miliónov Sýrčanov, ktorí počas už takmer šesť rokov trvajúceho konfliktu utiekli do niektorej zo susedných krajín. Zvyšných 3,2 miliardy by zase malo pomôcť približne 13,5 miliónom vnútorne presídleným či inak zasiahnutým obyvateľom Sýrie, ktorí zostávajú vo svojej vlasti.

 

OSN požiadala medzinárodné spoločenstvo o finančnú pomoc v utorok, krátko pred darcovskou konferenciou o Sýrii, ktorá sa bude konať 4. februára v Londýne.

 

Pripravovaná konferencia bude podľa slov vedúceho humanitárnych operácií OSN Stephena O'Briena "možnosťou posvietiť si na ľudský dopad konfliktu, špeciálne na ženy, dievčatá a mladých ľudí". O'Brien zároveň vyzval všetky členské krajiny OSN, aby do Londýna vyslali svojich lídrov a ukázali tak svetu, že "táto kríza má našu plnú pozornosť".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona