OSN pošle do KĽDR potravinovú pomoc

NETKY.SK • 6 August 2012, 06:16 • 2 min
OSN pošle do KĽDR potravinovú pomoc

OSN pošle do KĽDR potravinovú pomoc - Politika Organizácia Spojených národov (OSN) rozhodla o vyslaní prvej várky potravinovej pomoci do Severnej Kórey, ktorú v uplynulých dňoch postihli ničivé záplavy. OSN na svojej webovej stránke informovala, že z pros

slovakia

left justify in out

img

Organizácia Spojených národov (OSN) rozhodla o vyslaní prvej várky potravinovej pomoci do Severnej Kórey, ktorú v uplynulých dňoch postihli ničivé záplavy.
      OSN na svojej webovej stránke informovala, že z prostriedkov Svetového potravinového programu (WFP) dostanú ľudia postihnutí záplavami počiatočnú dávku 400 gramov kukurice na osobu počas 14 dní. Organizácia neuviedla bližšie informácie o termíne dodávky pomoci.
      Štátne médiá v KĽDR dnes informovali, že počet obetí nedávnych záplav v krajine stúpol na 169. Viac ako 212.000 ľudí muselo opustiť svoje domovy, pričom ďalších 400 ľudí zostáva naďalej nezvestných. Zaplavené boli aj rozsiahle plochy polí s úrodou kukurice, sóje a ryže.
      Búrky a povodne zasiahli KĽDR koncom júla po dlhom období sucha. OSN ešte v júni informovala, že chronickému nedostatku potravín čelia dve tretiny z 24 miliónov obyvateľov Severnej Kórey.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona