OSN poskytla potravinovú pomoc rekordným 4,1 miliónom ľudí v Sýrii

NETKY.SK • 2 September 2014, 13:24 • 2 min
OSN poskytla potravinovú pomoc rekordným 4,1 miliónom ľudí v Sýrii

DAMASK - Svetový potravinový program (WFP) poskytol minulý mesiac potraviny rekordnému počtu 4,1 miliónu ľudí na území Sýrie. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na WFP, humanitárnu agentúru OSN, ktorá bojuje proti hladu vo svete.

slovakia

left justify in out

WFP uviedla, že dokázala doručiť potraviny väčšiemu počtu ľudí, pretože rezolúcia Bezpečnostnej rady OSN prijatá v júli dovoľovala dopravenie humanitárnej pomoci k Sýrčanom v oblastiach pod kontrolou povstalcov aj bez schválenia sýrskou vládou. Pomoc sa prevážala cez hraničné priechody s Tureckom, Jordánskom a Irakom. Predtým musela všetky dodávky pomoci schvaľovať sýrska vláda v Damasku.

 

WFP v dnešnom oznámení uviedla, že za posledných šesť týždňov doručila dodávky potravín vyše 580.000 ľuďom, pričom boli prekročené bojové línie.

 

Tento údaj zahŕňa päť cezhraničných konvojov, ktoré doručili ryžu, šošovicu, olej, cestoviny a ďalšie základné potraviny pre 69.500 obyvateľov ťažko dostupných oblastí v provinciách Aleppo, Idlib, Kunajtra a Dará.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies