OSN: Palestínski utečenci na predmestí Damasku žijú v zúfalých podmienkach

NETKY.SK • 17 Apríl 2016, 13:37 • 2 min
OSN: Palestínski utečenci na predmestí Damasku žijú v zúfalých podmienkach

BEJRÚT - Životné podmienky približne 10.000 ľudí žijúcich v palestínskom utečeneckom tábore Jarmúk na predmestí sýrskej metropoly Damask sú "zúfalé".

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie Úradu OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA).

 

Podľa UNRWA trpia obyvatelia tábora už viac ako týždeň nedostatkom potravín a pitnej vody.

Hovorca UNRWA Chris Gunness povedal, že "civilistom v Jarmúku hrozí vyhladovanie alebo dehydratácia, ako aj zvýšené riziko vážneho zranenia alebo smrti v dôsledku bojov", ktoré tam prebiehajú medzi militantmi z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) a skupinou Front an-Nusra napojenou na al-Káidu.

 

Utečenecký tábor Jarmúk bol pred začiatkom sýrskeho konfliktu v roku 2011 domovom pre približne 160.000 Palestínčanov, ktorí tam ušli pred vojnou pri zakladaní štátu Izrael v roku 1948, a tiež pre ich potomkov. V súčasnosti žije v tábore približne 18.000 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona