OSN oznámila, že obnoví humanitárne konvoje v Sýrii

NETKY.SK • 22 September 2016, 09:31 • 2 min
OSN oznámila, že obnoví humanitárne konvoje v Sýrii

NEW YORK - Organizácia Spojených národov (OSN) je "ochotná obnoviť" humanitárne operácie v Sýrii. Oznámil to dnes hovorca OSN Farhán Hak a dodal, že prípravy už prebiehajú.

slovakia

left justify in out

Organizácia pozastavila dodávky pomoci po útoku na svoj humanitárny konvoj z pondelka 19. septembra, keď zahynulo 20 ľudí.

 

"OSN znovu začne vysielať tieto konvoje, prípravy sa už začali. Ešte však čakáme na povolenia, ktoré musíme mať, aby sme mohli konvoje vyslať," povedal hovorca generálneho tajomníka OSN Pan Ki-muna, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

 

Hovorca agentúry OSN pre humanitárnu pomoc Jens Laerke dnes oznámil, že "niekoľko" konvojov očakávajú v cieli už vo štvrtok, ale nespresnil kde. Laerke podľa tlačovej agentúry AP povedal, že konvoje nepôjdu do Aleppa.

 

V pondelok večer došlo v provincii Aleppo k útoku na veľkosklad Červeného polmesiaca, kam práve doviezli pomoc OSN. Okrem spomínaných obetí na životoch bola zničená aj väčšina dodávok. V reakcii na to OSN pozastavila pozemné humanitárne operácie do prednostných oblastí v Sýrii, aby dôkladne a komplexne zhodnotila bezpečnostnú situáciu.

 

Laerke priznal, že toto celkové hodnotenie ešte nie je ukončené, ale povedal, že plánované dodávky sa teraz uskutočnia jednotlivo, od prípadu k prípadu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies