OSN: Občianska vojna v Sýrii uvrhla do chudoby 80 percent obyvateľstva

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 09:18 • 2 min
OSN: Občianska vojna v Sýrii uvrhla do chudoby 80 percent obyvateľstva

NEW YORK - Občianska vojna v Sýrii od svojho vypuknutia v roku 2011 uvrhla 80 percent obyvateľstva do chudoby, skrátila priemernú dĺžku života Sýrčanov o 20 rokov a viedla k obrovským hospodárskym stratám v odhadovanej výške viac než 200 miliárd dolárov.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z novej správy Sýrskeho centra pre politický výskum (SCPR), z ktorého v stredu citovala agentúra AP. Správa bola vypracovaná s podporou rozvojového programu OSN a úradu pre palestínskych utečencov.

 

Organizácia v nej vykresľuje šokujúci obraz "systematického kolapsu a skazy" sýrskych ekonomických inštitúcií. Výsledkom tejto situácie je znepriatelené obyvateľstvo a vláda s vytrácajúcou sa kontrolou nad územím krajiny a jej zdrojmi, extrémne vysoká inflácia a masívna nezamestnanosť.

 

Sýrska občianska vojna sa začala 15. marca 2011 celoštátnymi protestmi proti vláde prezidenta Asada. Odvtedy v nej zahynulo viac ako 220.000 ľudí, pričom ďalších 12 miliónov obyvateľov Sýrie potrebuje humanitárnu pomoc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies