OSN navrhuje využiť peniaze z misie mierových síl na Haiti na boj s cholerou

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 09:33 • 2 min
OSN navrhuje využiť peniaze z misie mierových síl na Haiti na boj s cholerou

NEW YORK - Generálny tajomník OSN António Guterres požiadal členské krajiny medzinárodnej organizácie o presunutie 40,5 milióna neminutých dolárov z misie mierových síl na Haiti na pomoc komunitám a obetiam tamojšej epidémie cholery, ktorá postihla už vyše 800.000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Guterres predložil návrh v správe Bezpečnostnej rade OSN v utorok s odôvodnením, že tieto peniaze sú zúfalo potrebné vo zvereneckom fonde. OSN dúfala, že sa jej podarí do fondu vyzbierať 400 miliónov dolárov na pomoc rodinám obetí cholery a komunitám, ktoré táto choroba zasiahla, ako aj na pomoc pri jej likvidácii.

 

Doteraz, uvádza Guterresova správa, prispeli do fondu Británia, Čile, Francúzsko, India, Južná Kórea, Lichtenštajnsko a Srí Lanka v celkovom objeme iba 2,67 milióna dolárov. Kanada a Japonsko prispeli na pomoc Haiti separátne 8,5 miliónmi dolárov.

 

Zo zavlečenia cholery na Haiti sú všeobecne obviňované mierové sily OSN.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies