OSN: Na riešení izraelsko-palestínskych vzťahov treba pracovať intenzívnejšie

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 08:24 • 2 min
OSN: Na riešení izraelsko-palestínskych vzťahov treba pracovať intenzívnejšie

NEW YORK - Situácia Palestínčanov v pásme Gazy je čoraz zúfalejšia, a ak sa na jej riešení nezačne pracovať oveľa intenzívnejšie, je len otázkou času, kedy dôjde k ďalšej eskalácii násilia, uviedol v noci nadnes v Bezpečnostnej rade OSN osobitný vyslanec OSN pre Blízky východ Nikolaj Mladenov.

slovakia

left justify in out

Mladenov ďalej povedal, že v máji došlo v pásme Gazy k najväčšej eskalácii násilia od roku 2014, čo predstavuje hrozbu pre prímerie, ktoré v súčasnosti v tejto oblasti vládne.

 

Podľa neho tzv. blízkovýchodné kvarteto - teda diplomati USA, OSN, EÚ a Ruska - pripravuje správu obsahujúcu odporúčania, ktoré môžu pomôcť pri medzinárodných rokovaniach o najlepšom spôsobe, ako sa priblížiť k riešeniu izraelsko-palestínskych vzťahov v podobe dvoch štátov.

 

Mladenov tiež dodal, že o oživení izraelsko-palestínskeho mierového procesu budú v "priebehu niekoľkých dní" rokovať v Paríži predstavitelia z 20 krajín vrátane Egypta, Saudskej Arábie a Jordánska. Ani Izrael, ani Palestínčanov na stretnutie nepozvali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies