OSN: Kvôli konfliktu v Afganistane je vnútorne vysídlených vyše 500-tisíc ľudí

NETKY.SK • 28 November 2016, 17:14 • 2 min
OSN: Kvôli konfliktu v Afganistane je  vnútorne vysídlených vyše 500-tisíc ľudí

KÁBUL - Konflikt po celom Afganistane prinútil tento rok odísť z domova už vyše 500.000 ľudí, čo je najvyšší zaznamenaný počet v krajine. Organizácia Spojených národov o tom dnes informovala v správe, z ktorej citovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

S príchodom zimných mesiacov humanitárni pracovníci varujú, že následkom môžu byť státisíce mŕtvych ľudí, ktorí sú úplne bez prístrešia a majú málo potravín. OSN spresnila, že od začiatku roka do nedele 27. novembra bolo v Afganistane vyhnaných z domova 511.762 jednotlivcov.

 

Rastie aj počet afganských utečencov vracajúcich sa z Pakistanu do vlasti. "Zatiaľ sa v roku 2016 vrátilo 606.384 Afgancov bez príslušných dokladov, vyhnaných ľudí a utečencov," uviedla OSN v správe.

Pakistan sa snaží vrátiť do Afganistanu približne 2,5 milióna ľudí. Mnoho Afgancov posielaných naspäť do vlasti strávilo vyše 30 rokov svojho života v Pakistane, kam ušlo počas sovietsko-afganskej vojny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies