OSN kritizovala uzatváranie hraníc v EÚ, apeluje na ich prijatie do spoločnosti

NETKY.SK • 25 August 2015, 13:33 • 2 min
OSN kritizovala uzatváranie hraníc v EÚ, apeluje na ich prijatie do spoločnosti

ŽENEVA - Expert OSN na ľudské práva dnes vyhlásil, že ploty, slzotvorný plyn, ba ani nedostatok jedla, vody či prístrešia nie sú tým, čo príval migrantov do Európy zastaví. Európsku úniu zároveň vyzval na účinnejšie kroky pri riešení utečeneckej krízy. Citovala ho agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Osobitný spravodajca OSN pre práva utečencov Francois Crépeau povedal, že členské štáty Európskej únie by sa namiesto uzatvárania hraníc mali zaoberať ich kontrolou a zbaviť sa proti-utečeneckých nálad. Mali by sa tiež postarať o to, aby sa migranti i žiadatelia o azyl ľahko integrovali do spoločnosti a našli si prácu.

 

"Nepredstierajme, že to, čo robí EÚ a jej členské štáty, funguje. Migrácia neustane," vyhlásil Crépeau.

S prílevom migrantov v súčasnosti zápasí mnoho európskych krajín. Crépeau v tejto súvislosti apeloval na predstaviteľov EÚ, aby spravili viac aj v rámci boja proti pašerákom ľudí a vytvorili tiež dôkladný program presídlenia migrantov utekajúcich do Európy pred násilím a perzekúciou z krajín ako sú Eritrea či Sýria.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona