OSN: Kľúčom k riešeniu svetových problémov je zapojiť do ich riešenia ženy

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 17:51 • 2 min
OSN: Kľúčom k riešeniu svetových problémov je zapojiť do ich riešenia ženy

NAIROBI - Generálny tajomník OSN António Guterres vyzval dnes na úplné zapojenie žien do spoločnosti, čo by podľa jeho slov pomohlo pri riešení konfliktov.

slovakia

left justify in out

"Ako si svet môže dovoliť vynechať 50 percent spoločnosti z plnej účasti na našom rozvoji?" opýtal sa Guterres v kenskom hlavnom meste Nairobi, kde sa pri príležitosti Medzinárodného dňa žien zúčastnil na mítingu proti sexuálnemu násiliu. Každá piata žena v Keni zažila podľa mimovládnych organizácií sexuálne zneužitie.

 

Trump si na Twitteri uctil ženy a vyzval priaznivcov, aby urobili to isté

 

"Bohatstvo a sociálny blahobyt krajín závisia od plnej integrácie žien" do spoločnosti a ženy by mohli pomôcť pri riešení konfliktov, pokračoval Guterres. Šéf OSN ostro odsúdil sexuálne násilie, mrzačenie ženských genitálií a manželstvá detských neviest.

 

Stoltenberg chce v NATO viac žien

 

"Práva žien sú práva ľudské... Posilňovanie postavenia žien a dievčat je jediný spôsob, ako ochrániť ich práva a zabezpečiť, aby mohli naplno realizovať svoj potenciál," zdôraznil vo vyhlásení k MDŽ.

 

Island prinúti firmy vyplácať rovnakú mzdu bez ohľadu na pohlavie

 

"Historická nerovnováha v mocenských vzťahoch medzi mužmi a ženami, ktorú zhoršuje rastúca nerovnosť v rámci spoločnosti a medzi krajinami, vedie k väčšej diskriminácii žien a detí. Tradície, kultúrne hodnoty a náboženstvo sa na celom svete zneužívajú na obmedzovanie práv žien, upevňovanie sexizmu a obraňovanie praktík, ktoré upevňujú nenávisť voči ženám," dodal.

 

Medvedev podpísal päťročnicu na zlepšenie podmienok života žien v Rusku

 

Guterres pricestoval do Kene zo Somálska, kde zverejnil výzvu na medzinárodnú pomoc v boji s hroziacim hladomorom v krajine.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies