OSN: KĽDR premenovala svoje lode, aby sa vyhla sankciám

NETKY.SK • 26 Február 2015, 09:12 • 2 min
OSN: KĽDR premenovala svoje lode, aby sa vyhla sankciám

WASHINGTON - Severokórejská lodná dopravná spoločnosť sa pokúsila vyhnúť medzinárodným sankciám a pokračovať v prevádzke tým, že svoje plavidlá premenovala. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na správu OSN.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Ocean Maritime Management (OMM) sa ocitla na čiernej listine po tom, ako v júli 2013 zadržali v Paname jednu z jej lodí, ktorej posádka sa pod tonami cukru pokúšala prepašovať dve stíhačky MiG-21 a zbrane.

 

Autori správy zistili, že 13 z 14 plavidiel patriacich OMM bolo premenovaných a ich vlastníctvo prevedené na iné lodné spoločnosti, pričom plavidlá dostali nové mená odvodené od názvov týchto spoločností.

 

"Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) sa zmenou registrácie a vlastníka plavidiel prevádzkovaných spoločnosťou OMM pokúsila vyhnúť sankciám... pričom pravdepodobne ide o stratégiu s cieľom vyhnúť sa zmrazeniu finančných prostriedkov," uvádza sa v správe OSN.

KĽDR čelí tvrdým sankciám zo strany USA i OSN pre svoj jadrový program. Spojené štáty minulý rok uvalili na túto krajinu nové sankcie zacielené na odrezanie zostávajúcich napojení Pchjongjangu na medzinárodné finančné systémy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies