OSN: Kim Čong-unovi hrozí vyšetrovanie pre zločiny proti ľudskosti

NETKY.SK • 15 Február 2016, 17:15 • 2 min
OSN: Kim Čong-unovi hrozí vyšetrovanie pre zločiny proti ľudskosti

ŽENEVA - Expert Organizácie Spojených národov na dodržiavanie ľudských práv v Severnej Kórei Darzuki Marusman požiadal dnes OSN, aby oficiálne upovedomila severokórejského vodcu Kim Čong-una, že môže byť vyšetrovaný v súvislosti s páchaním zločinov proti ľudskosti. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vo svojej správe odporučil Darusman Rade OSN pre ľudské práva, aby "lídra Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) a ďalších vysokopostavených predstaviteľov tejto krajiny informovala, že proti nim môže byť vedené vyšetrovanie a v prípade dokázania viny, budú uznaní za zodpovedných za zločiny proti ľudskosti spáchané po ich vedením".


Pchjongjang označuje akúkoľvek kritiku týkajúcu sa dodržiavania ľudských práv za snahy o zosadenie vlády v KĽDR, za ktorými podľa neho stoja USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies