OSN: Izraelskí diplomati prejav Rúháního bojkotujú

NETKY.SK • 25 September 2013, 07:58 • 2 min
OSN: Izraelskí diplomati prejav Rúháního bojkotujú

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu nariadil izraelským diplomatom, aby opustili Valné zhromaždenie OSN, keď so svojím prejavom v utorok vystúpi nový iránsky prezident Hasan Rúhání.

slovakia

left justify in out

V stanovisku Netanjahu uviedol, že napriek novej iránskej "ofenzíve úsmevov" sa politika islamskej republiky nezmenila. Zároveň obvinil Rúháního z toho, že odmietol uznať holokaust. Izraelský líder povedal, že keď iránske vedenie prestane popierať holokaust, zastaví svoje výzvy na zničenie Izraela a uzná právo židovského štátu na existenciu, potom bude Izrael ochotný vypočuť si ich prejavy na pôde OSN.

Izrael obviňuje Irán, že sa snaží vyrobiť jadrovú zbraň, čo však Teherán odmieta. Jeruzalem sa obáva, že Rúháního signály o umiernenejší prístup by mohli uvoľniť medzinárodný tlak na krajinu v súvislosti s jej údajnými jadrovými ambíciami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies