OSN: Humanitárnu pomoc v júli nedostalo takmer pol milióna ohrozených Sýrčanov

NETKY.SK • 28 August 2015, 07:52 • 2 min
OSN: Humanitárnu pomoc v júli nedostalo takmer pol milióna ohrozených Sýrčanov

NEW YORK - Organizácia Spojených národov nebola v júli schopná dopraviť humanitárnu pomoc 422.000 Sýrčanom žijúcim v obliehaných oblastiach krajiny. Zdroje OSN v noci nadnes upozornili, že situácia v Sýrii sa ďalej zhoršuje.

slovakia

left justify in out

Koordinátor humanitárnej pomoci OSN Stephen O'Brien spresnil, že utrpenie ľudí v obkľúčených zónach sa vystupňovalo. Dodal, že ďalšieho 4,6 milióna ľudí žije v ťažko dostupných zónach Sýrie, pričom v posledných mesiacoch sa humanitárna pomoc dostala len k 12 percentám z nich.

 

Pred členmi Bezpečnostnej rady OSN dnes O'Brien informoval, že od začiatku konfliktu v Sýrii prišlo o život 250.000 ľudí a ďalší asi milión Sýrčanov utrpel zranenia. V rámci krajiny evidujú 7,6 milióna presídlencov, pričom milión z nich opustil svoje domovy počas tohto roka. Vyše štyri milióny ľudí pred bojmi ušli do zahraničia.

 

O'Brien vyhlásil, že je "nahnevaný", pretože "nám, ako medzinárodnému spoločenstvu, nebolo umožnené a neboli sme schopní urobiť viac pre ochranu Sýrčanov, ktorí viac ako kedykoľvek doteraz potrebujú našu neochvejnú podporu".

 

Diplomat OSN odsúdil nevyberané útoky sýrskej vlády a povstaleckých síl, ktoré sa odohrali v auguste, a to vrátane vládnymi silami vedených náletov na trhovisko v Dúme a v Damasku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona