OSN: Distribúcia pomoci na Filipínach je príliš pomalá

NETKY.SK • 14 November 2013, 09:03 • 2 min
OSN: Distribúcia pomoci na Filipínach je príliš pomalá

MANILA - Organizácia Spojených národov vo štvrtok priznala, že jej reakcia na ničivý tajfún na Filipínach bola príliš pomalá a niektoré postihnuté oblasti sú aj šesť dní po katastrofe bez pomoci.

slovakia

left justify in out

Koordinátorka núdzovej pomoci OSN Valerie Amosová nedostatky v poskytovaní pomoci pripísala rozsahu katastrofy a vážnym logistickým problémom. "Stále sú tu oblasti, kam sme neboli schopní doručiť pomoc," povedala novinárom v Manile s tým, že do 48 hodín by sa mala situácia zmeniť. Reagovala tak na kritiku, že pomoc prichádza do oblastí zdevastovaných tajfúnom Haiyan príliš pomaly.

Na uliciach najviac zasiahnutého mesta Tacloban na ostrove Leyte stále ležia mŕtve telá, ktoré postupne pochovávajú do hromadných hrobov. Tisíce ľudí, ktorí prišli o domovy, sa zúfalo snažia zohnať jedlo a pitnú vodu. "Zabezpečenie čo najrýchlejšej pomoci je našou prioritou," vyhlásila Amosová, ktorá v stredu Tacloban osobne navštívila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies