OSN dala prvýkrát do súvislosti konflikt s hladomorom v štyroch krajinách

NETKY.SK • 9 August 2017, 20:34 • 2 min
OSN dala prvýkrát do súvislosti konflikt s hladomorom v štyroch krajinách

NEW YORK - Bezpečnostná rada OSN dala prvýkrát do súvislosti konflikty s hrozbou hladomoru, ktorému čelí vyše 20 miliónov ľudí v Jemene, Somálsku, Južnom Sudáne a na severovýchode Nigérie.

slovakia

left justify in out

Rada v dnešnom vyhlásení uviedla, že "odsudzuje" fakt, že niektoré nemenované "strany" zablokovali životne dôležitú potravinovú a humanitárnu pomoc, určenú ľuďom v spomínaných štyroch krajinách. Členovia rady zdôraznili, že konflikty a násilie "majú ničivé humanitárne dôsledky... a preto sú hlavnou príčinou hladomoru" v uvedených štyroch krajinách.

 

BR OSN ocenila darcov za poskytovanie humanitárnej pomoci počas štyroch kríz, ale dodala, že potrebné sú ďalšie prostriedky a financie, "ak majú zachrániť ľudí nachádzajúcich na pokraji hladomoru". Podľa OSN bolo z potrebnej sumy 4,9 miliardy dolárov darovaných iba 2,5 miliardy dolárov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona