OSN chce robiť viac proti zvyšovaniu rezistencie populácie voči antibiotikám

NETKY.SK • 22 September 2016, 09:48 • 2 min
OSN chce robiť viac proti zvyšovaniu rezistencie populácie voči antibiotikám

NEW YORK - Organizácia Spojených národov (OSN) sa chce vo väčšej miere ako doteraz angažovať proti zvyšovaniu odolnosti svetovej populácie voči antibiotikám.

slovakia

left justify in out

Z vyhlásenia, ktoré prijali signatári počas prebiehajúceho Valného zhromaždenia OSN v New Yorku vyplýva, že členské krajiny sa budú viac angažovať za prísnejšiu reguláciu v danej oblasti a každý z členských štátov by mal vypracovať svoj akčný plán, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Ako varoval generálny tajomník OSN Pan Ki-mun, odolnosť voči antibiotikám predstavuje zásadné a pretrvávajúce nebezpečenstvo pre zdravie občanov a pre trvalú produkciu jedla.

 

Z odhadov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) vyplýva, že okolo 700.000 ľudí ročne zomiera na našej planéte v dôsledku skutočnosti, že antibiotiká už proti niektorým baktériám nie sú účinné. Liečivá sa stávajú neefektívne, ak sa baktérie geneticky zmenia, takže predmetné antibiotiká ich už nedokážu ohroziť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona