OSN: Bezpečnostná rada vyzvala na zastavenie bojov v Pásme Gazy

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 07:30 • 2 min
OSN: Bezpečnostná rada vyzvala na zastavenie bojov v Pásme Gazy

NEW YORK - Bezpečnostná rada OSN (BR OSN) vyjadrila v nedeľu znepokojenie na eskaláciou násilia v Pásme Gazy, kde si najnovší konflikt medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamás vyžiadal už vyše 400 mŕtvych, väčšinou civilistov.

slovakia

left justify in out

BR OSN vyzvala na okamžité zastavenie nepriateľských aktivít. Stretnutie rady zvolalo Jordánsko potom, čo si izraelské ostreľovanie Pásma Gazy a ozbrojené strety vyžiadali len v nedeľu životy vyše 60 Palestínčanov a 13 izraelských vojakov. "Členovia BR OSN vyzývajú na rešpektovanie medzinárodného humanitárneho práva v rátane ochrany civilistov," povedal rwandský vyslanec pri OSN Eugene Gasana po mimoriadnom stretnutí rady. Obe strany musia podľa neho zlepšiť humanitárnu situáciu v Gaze a zaviesť v boji humanitárne prestávky.

 

Násilnosti odsúdil aj generálny tajomník OSN Pan Ki-mun, ktorý je momentálne na Blízkom východe v snahe vyjednať mier medzi oboma stranami. V pondelok by mal navštíviť egyptskú Káhiru a neskôr aj Jeruzalem a Ramalláh na Západnom brehu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies