Ôsmy ročník Univerzitnej kvapky krvi bol najúspešnejším

NETKY.SK • 18 November 2017, 11:42 • 2 min
Ôsmy ročník Univerzitnej kvapky krvi bol najúspešnejším

BRATISLAVA - Ôsmy ročník Univerzitnej kvapky krvi, ktorú organizuje Univerzita Komenského v Bratislave (UK) v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR, bol v histórii tohto dobročinného podujatia najúspešnejším.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala vedúca Oddelenia vzťahov s verejnosťou UK v Bratislave Andrea Földváryová, najvzácnejšiu tekutinu sa rozhodlo darovať 505 záujemcov - študentov, zamestnancov i priaznivcov UK.

Tohtoročná Univerzitná kvapka krvi sa konala od 6. do 10. novembra a od 13. do 15. novembra na siedmich fakultách UK. Tradične najviac darcov privítala Prírodovedecká fakulta UK, kam počas troch dní prišlo 149 darcov. Na Fakulte telesnej výchovy a športu UK sa do Univerzitnej kvapky zapojilo 71 darcov, na Právnickej fakulte UK 70 a na Lekárskej fakulte UK 58.

 

Do najväčšieho vysokoškolského dobročinného podujatia na Slovensku prispeli aj Fakulta managementu UK s 57 darcami, Jesseniova lekárska fakulta UK v Martine s 54 darcami a Fakulta sociálnych a ekonomických vied UK so 46 darcami. Záujem zo strany študentov a zamestnancov UK tento rok výrazne prevýšil kapacitné a personálne možnosti Národnej transfúznej služby SR. „Tento záujem ma veľmi teší. Potvrdzuje totiž nosnú myšlienku tohto projektu, ktorou je nezištná pomoc druhým,“ povedal rektor UK Karol Mičieta.

Do Univerzitnej kvapky krvi sa od jej vzniku v roku 2010 zapojilo viac ako 3 200 darcov, prevažne študentov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona