Ôsmy Pochod proti rakovine prsníka splnil očakávania

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 18:13 • 2 min
Ôsmy Pochod proti rakovine prsníka splnil očakávania

BRATISLAVA - Ôsmy ročník Avon Pochodu proti rakovine prsníka, ktorý odštartoval o 14.00 na námestí M.R. Štefánika pri OC Eurovea, podporili tisícky ľudí. Sprievod tentoraz prechádzal cez Starý Most, Tyršovo nábrežie a Most SNP.

slovakia

left justify in out

Na čele s bubeníkmi z Campana Batucada napokon do cieľa úspešne dorazilo vyše päťtisíc pochodujúcich a organizátorom sa vďaka predaju Tričiek proti rakovine prsníka, ktoré navrhla dizajnérka Mirka Horká, podarilo vyzbierať 34 tisíc eur. Peniaze poputujú občianskemu združeniu Zdravá žena na programy prevencie a pomoci pre pacientky s rakovinou prsníka.


Pochodu sa tradične zúčastnili aj známe osobnosti ako Ada Straková, Maroš Kramár, Alena Heribanová, Hana Rapantová, Nora Beňačková, Karin Habšudová, Zlatica Puškárová, Kveta Horváthová, Beáta Dubasová a Henrieta Mičkovicová. Tvárami tohtoročného podujatia bola zároveň pätica žien, ktoré sa so zákernou diagnózou popasovali a ktoré sa počas pochodu s účastníkmi podelili o svoj príbeh.


„Niekto tam hore nás má rád, pretože po tej včerajšej noci nám dnes celý deň svietilo slnko a musím povedať, že každý z nás má to slnko aj v duši, lebo toľko rozžiarených tvárí a toľko dobrej energie, úsmevov, objímania, fotografovania a milých slov, to človek nezažije tak často. Mám z toho veľmi dobrý pocit. Želám všetkým, aby boli po tomto dnešnom pochode zas o krôčik bližšie k svojmu zdraviu,“ zhodnotila moderátorka Alena Heribanová.


O hudobný program sa počas emotívneho popoludnia postarali Ema Drobná, Beáta Dubasová s kapelou, Vidiek, Gladiátor, Samuel Tomeček & band, Bystrík Banda a detský folklórny súbor Klnka.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies