Ôsmich Nemcov obvinili z vytvorenia krajne pravicovej teroristickej skupiny

NETKY.SK • 15 November 2016, 18:09 • 2 min
Ôsmich Nemcov obvinili z vytvorenia krajne pravicovej teroristickej skupiny

BERLÍN - Nemecká spolková prokuratúra vzniesla obvinenia voči ôsmim Nemcom, ktorí podľa nej založili krajne pravicovú teroristickú organizáciu a podnikli bombové útoky na zariadenia pre žiadateľov o azyl a na ľavicové terče.

slovakia

left justify in out

Sedmi muži a jedna žena sú obvinení, že v roku 2015 vytvorili "Skupinu Freital", pomenovanú podľa predmestia východonemeckých Drážďan, ktoré zažili sériu protestov proti utečencom i ďalšie incidenty.

 

Skupina použila zakázané silné petardy z Českej republiky na výrobu rúrkových bômb a ďalších improvizovaných výbušných zariadení. Podľa prokuratúry stojí za niekoľkými útokmi vrátane odpálenia auta jedného z politikov strany Ľavica či dvoch bombových atentátov na domovy utečencov, kde výbuchy vybili sklá na oknách a jeden uchádzač o azyl utrpel rezné poranenia tváre.

 

Všetkých osem obvinených osôb je od apríla vo väzbe, pripomenula tlačová agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies