Oslovení poslanci chcú na čele slovenského hokeja zmenu

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 12:25 • 2 min
Oslovení poslanci chcú na čele slovenského hokeja zmenu

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR, ktorých oslovila TASR, sa pred blížiacou voľbou nového šéfa Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) stavajú skôr na stranu zmeny. Tvrdia to aj predstavitelia Výboru NR SR pre vzdelávanie, mládež, vedu a šport.

slovakia

left justify in out

"Som hokejový fanatik, hokej milujem a niečo treba urobiť trochu inak. Špiníme si totiž do vlastného hniezda. Chybná je propagácia, chýbajú aj peniaze. Nebola by preto zlá nová voda," povedal pre TASR predseda výboru Mojmír Mamojka (Smer-SD). Na margo nového kandidáta Richarda Lintnera poznamenal, že je to človek, ktorý hokej hral, ale ho neriadil. "Je potrebná kombinácia týchto kvalifikácií. Nech vyhrá lepší, ale zmena vždy poteší a čas ukáže, či bola dobrá," dodal.

 

Na stranu Lintnera sa priklonil aj exminister školstva a člen výboru Eugen Jurzyca (SaS). "Skupina okolo Richarda Lintnera má za sebou najmä výsledky a nielen reči. Oceňujem zámer urobiť z hokejového zväzu vzor v transparentnosti a vítam plán dať šancu všetkým deťom aspoň začať s hokejom," povedal s tým, že podľa neho ide o hráčov, ktorí vedia, ako sa má plán zmeniť na realitu.

 

Aj ďalší exminister školstva Martin Fronc (KDH) to vidí podobne. "Nechcem ovplyvňovať voľbu, ale ja by som podporil návrh Richarda Lintnera. Náš hokej potrebuje zmenu," zdôraznil pre TASR. Po novej ceste volá aj člen výboru Miroslav Beblavý (nezaradený). "Je zjavné, že hokejový zväz vyžaduje zásadnú zmenu tak, ako aj slovenská spoločnosť a politika. A to znamená koniec schránkárov a normálnu reprezentáciu," podotkol.

 

Na strane Lintnera je aj Juraj Miškov (nezaradený). "Stotožňujeme sa s názorom, že aktuálna iniciatíva väčšiny lídrov našej zlatej hokejovej generácie a ich snaha osobne pomôcť je obrovskou príležitosťou pre celé hokejové hnutie na Slovensku nájsť správnu cestu, aby aj v budúcnosti mohli vyrastať noví Šatanovia, Bondrovia, Lašákovia a Lintnerovia, ktorí budú znova prinášať úspechy a rozdávať radosť celému Slovensku tak, ako naša zlatá generácia," povedal.

 

Názor na voľbu zatiaľ nemá bývalý športovec Árpád Érsek (Most-Híd). "Neviem zhodnotiť ich prácu, lebo hokej je od mojej profesie ďaleko. Mňa zaujíma najmä pripravovaný športový zákon. Toto interná záležitosť hokejového zväzu," uviedol pre TASR.

 

Voľba šéfa SZĽH sa uskutoční koncom júna. Kandiduje súčasný prezident zväzu Igor Nemeček a bývalý reprezentant Richard Lintner. O novom prezidentovi SZĽH rozhodnú delegáti, teda zástupcovia hokejových klubov, regionálnych zväzov a vedenie SZĽH.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies