Oslo si chce prenajať švédske väznice

NETKY.SK • 13 December 2013, 18:05 • 2 min
Oslo si chce prenajať švédske väznice

OSLO - Nórska vláda oficiálne požiadala susedné Švédsko o prenájom väzenským priestorov pre ich nedostatok v bohatej škandinávskej krajine.

slovakia

left justify in out

Podľa štvrtkových informácií nórskeho rezortu spravodlivosti sa minister Anders Anundsen začiatkom týždňa obrátil na svoju švédsku kolegyňu Beatrice Askovú listom. V ňom vysvetlil, že krajina nemá dostatok zariadení a stovky odsúdencov čakajú na svoje umiestnenie. Minister zároveň poukázal na stav vo Švédsku, kde sa zadržiavacie zariadenia zatvárajú pre ich nevyťaženosť. Dôvodom tohto stavu okrem iného je aj alternatívny výkon trestu odňatia slobody v podobe domáceho väzenia či verejnoprospešných prác. Švédsko momentálne má 4300 väzňov v takmer 80 zariadeniach.

Nórsko však nie je prvou európskou krajinou žiadajúcou o priestory pre svojich väzňov. V roku 2010 sa k podobnému kroku uchýlilo Belgicko, ktoré si prenajalo celé väzenie od svojho severného suseda Holandska. Objavili sa však názory, že takýto postup vlády v Osle je vo svetle bohatosti krajiny tragický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies