Oslo a Káhira plánujú darcovskú konferenciu pre Gazu

NETKY.SK • 18 August 2014, 13:42 • 2 min
Oslo a Káhira plánujú darcovskú konferenciu pre Gazu

ŠTOKHOLM - Nórsky minister zahraničia v pondelok povedal, že Nórsko a Egypt plánujú spoluorganizovať v Káhire darcovskú konferenciu na rekonštrukciu Gazy.

slovakia

left justify in out

Boerge Brende uviedol, že pozvánky rozpošlú hneď, ako sa dosiahne výsledok v rokovaniach o prímerí medzi Izraelom a Gazou organizovanom Egyptom. Nórsko je pripravené hostiť takú konferenciu začiatkom septembra. Brende povedal, že darcovské krajiny chcú, aby príjemcom takej dohody bol palestínsky prezident Mahmúd Abbás. Je to jeho vláda technokratov, ktorá musí uskutočniť rekonštrukciu krajiny. Brende tiež povedal, že podmienky blokády Gazy sa musia zmeniť, aby všetci ľudia a tovary mohli prechádzať cez hranice. Abbás mieni kontrolovať rekonštrukciu Gazy a potvrdiť svoju moc v Pásme Gazy, ktorej vládu v roku 2007 prevzal Hamás.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona