Oslavy vietnamského Nového roka majú už 14 obetí

NETKY.SK • 30 Január 2017, 09:51 • 2 min
Oslavy vietnamského Nového roka majú už 14 obetí

HANOJ - Prvé tri dni osláv vietnamského Nového roka sprevádzali násilnosti a zmätky, ktoré majú na svedomí najmenej 14 ľudí a takmer 2200 ľudí sa ocitlo v nemocnici. Informovalo o tom dnes ministerstvo zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Nemocnice po celej krajine informovali ďalej o takmer 17.000 zranených v dôsledku dopravných nehôd. Havárie na cestách zavinili tiež dosiaľ smrť 73 osôb.

 

Oslavy sviatku vietnamského Nového roka (Tet Nguyen Dan) trvajú sedem dní. Lunárny Nový rok - druhý mesačný nov po zimnom slnovrate - pripadol v roku 2017 na 28. januára.

 

Násilnosti väčšinou páchajú opití na večierkoch a v kluboch, ktoré sa počas tohto vietnamského najdôležitejšieho sviatku konajú všade v celej krajine. Vlani zahynulo v rámci výtržností v tomto období 13 osôb.

 

Dovolenky v rámci osláv vietnamského Nového roka pokračujú dnes piatym dňom. Vietnamci sa vrátia do normálneho pracovného života vo štvrtok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies