Oslavy revolúcie sa začali bez Fidela Castra

NETKY.SK • 27 Júl 2010, 06:58 • 2 min
Oslavy revolúcie sa začali bez Fidela Castra

Oslavy revolúcie sa začali bez Fidela Castra

slovakia

left justify in out

img

Verejné oslavy kubánskeho Dňa Revolúcie sa dnes začali bez prítomnosti Fidela Castra. Oficiálne oslavy 57. výročia revolúcie sa konali v meste Santa Clara v centrálnej časti ostrova.
      Chorľavý exprezident (83) Fidel Castro sa v posledných týždňoch objavil na viacerých menších verejných podujatiach. To vyvolalo špekulácie, že by sa mohol ukázať aj na dnešnej ceremónii v Santa Clare.
      Namiesto toho však oslavám predsedal jeho mladší 79-ročný brat Raúl Castro, ktorý Fidela v roku 2008 nahradil vo funkcii prezidenta.
      Kubánci si dnes pripomínajú výročie ozbrojeného povstania proti diktátorovi Fulgenciovi Batistovi. Sto ozbrojených Kubáncov pod vedením mladého právnika Fidela Castra 26. júla 1953 podniklo neúspešný útok na kasárne Moncada v Santiagu de Cuba. Od útoku sa oficiálne datuje začiatok kubánskej revolúcie, ktorá sa úspešne zavŕšila až v roku 1959.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies